Tropiska dammsugarrutor

 
Hej på er!
Dammsugare är helt klart en av mina favoriter. Tidigare har jag recept på både citron- och jordgubbsdammsugare, klassiska dammsugare och dammsugare i långpanna bland andra. Så nu var det dags för en ny variant. Denna kom jag på när jag upptäckte att jag hade en tropisk tårtbotten i frysen och funderade på vad jag kunde göra för spännande av den. Dom är dammsugarna har fantastiska smaker av ananas, lime och banan som tillsammans med marsipanen ger en helt fantastisk smakkombination!😍
 
Recept, ca 20 st:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½-1 dl pressad lime
  • ca 7-15 dl smulad tropisk tårtbotten (recept här)
Garnering:
  • ca 100 g marsipan
  • ev pastafärger i gult, rosa och orange.
  • ca 50 g vit choklad
Gör så här:
  • Klä en bakform med smörpapper, min var 20x20 cm.
  • Lägg smör, florsocker, vaniljsocker i en bunke.
  • Vispa till en krämig massa med elvisp.
  • Tillsätt pressad lime. 
  • Tillsätt kaksmulorna lite i taget tills du har en konsistens som du tycker är bra, den ska vara så pass fast att du kan trycka ut den i formen men ändå ganska kladdig (denna är lite kladdigare än vanlig dammsugarsmet).
  • Tryck ut smeten i formen och ställ formen i kylskåpet.
  • Dela marsipanen i tre olika stora delar.
  • Färga den minsta delen gul, den mellanstora delen rosa och den största delen orange.
  • Kavla ut marsipanen.
  • Mät ut samma storlek som din form och skär sedan ut locket ur marsipanen.
  • Lägg marsipanlocket över din kaksmet.
  • Ställ i kylen.
  • Smält den vita chokladen i mikron eller i vattenbad. 
  • Ringa chokladen över dammsugarrutorna och skär sedan innan chokladen har hunnit stelna så får du fina snitt (om du låter chokladen stelna helt så spricker ofta chokladen och det blir inte lika fina snitt).
  • Förvara i lufttät burk i kylskåpet. Går även bra att frysa.
 
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept❣
Bakning, Godbitar, Recept | Bakning, Dammsugare, Recept, Tropiska dammsugare, bakning, recept | |
Upp