Bärscones!

Hej på er alla!
 
Hoppas ni har en riktigt trevlig lördag! Jag varit igång och experimenterat lite i köket igen. Inget vildsint den här gången men det blev lite bärscones iaf! Riktigt goda tycker jag själv och de blev lite mer spännande att se på. Jag tillsatte 1 dl blandade frysta hallon och blåbär till mitt originalrecept. Hade jag haft färska hade jag använt det men nu låg det bär i frysen så man tager vad man haver! :)
 
Jag hade i mina bär precis innan jag delade degen i åtta delar. Sen var jag noga med att inte blanda och arbeta degen för mycket för då hade det bara blivit mos av alltihopa och jag ville ändå ha lite bitar i dom.
 
Grundrecept på mina scones hittar du här.
 
Bakning, Bröd, Recept | Bakning, Bröd, Bärscones, Scones, recept | | Kommentera |

Bananpannkakor

Hej på er alla!
Hoppas ni har en fin dag i solskenet. Måste erkänna att jag får lite vårkänslor av det här vädret. Strålande sol och en klarblå himmel. Det är ju så att man vill slänga på sig shortsen och solbrillorna och bara ge sig ut! :D
 
Förresten har ni testat bananpannkakor någon gång? Jag älskar det! Det här skulle jag kunna äta alla dagar i veckan. Och det funkar till både mellis och frukost eller lättare lunch och middag. Som ni säkert har gissat så är det här ännu en av sakerna jag har förätit mig på under en period men det är ju SÅ GOTT! Här kommer mitt favoritrecept :)
 
Recept:
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 2 msk havregryn
  • 1 krm vaniljpulver
  • Smör eller kokosolja till stekning.
Gör så här:
  • Mosa bananerna med en gaffel.
  • Rör ned ägget, havregrynen och vaniljpulver
  • Stek i smör eller kokosolja.
 
Jag tycker om att steka mina ganska hårt så att det blir lite yta på dem och sedan toppar jag med agavesirap och blåbär (eller hallon) MUMS! :D
 
Bakning, Mellanmål, Nyttigt gott, Recept | Bananpannkakor, Mellanmål, Nyttigt gott, recept | | 3 kommentarer |

Himmelska bars

Hej på er alla!
Hoppas ni har en fin dag. Idag tänkte jag tipsa om de här otroligt goda barsen (kan man ens böja det så?). De är gjorda utan vitt socker och mjöl och går under min kategori "nyttigt gott" (sen kan man alltid diskutera vad som är nyttigt egentligen men de här innehåller inget tillsatt socker och inte heller vanligt vetemjöl). Bra både för själen och kroppen ;)
 
Det här receptet fick jag i min allra första bakbox och är framtaget av Victoria Andersson. Jag har gjort det ett par gången men också passat på att modifiera det lite efter vad jag haft hemma. Ibland har jag bytt ut solroskärnorna och pumpakärnor mot andra frön och ibland har jag haft i nötter. Oftast har jag bytt ut bovetekross mot mixade havregryn eftersom det tydligen är lite svårt att hitta bovetekross i affärerna hos mig. Men det här är alltid grundreceptet jag utgår ifrån oavsett vad jag sedan känner för att experimentera med ;)
 
Recept:
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2½ dl bovetekross (kan bytas ut mot samma mängd havregryn som du mixar till ett grovt mjöl)
  • 12 st torkade, urkärnade dadlar
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk honung
  • 1 msk kanel
  • 1½ dl gojibär
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rosta solroskärnorna och pumpakärnorna mitt i ugnen i ca 5 min mitt i ugnen, se till så att de inte bränns.
  • Ta ut kärnorna och låt de svalna medan du gör själva "degen".
  • Kör bovetekrosset (eller havregrynen) tillsammans med dadlarna i en mixer/matberedare. Mixa tills dadlarna är ordentligt mixade, det kan ta en stund och ibland kan du behöva skrapa kanterna med en slickepott ett par gånger innan du blir nöjd.
  • Tillsätt kokosolja (flytande, använder du en fast typ kan du smälta den försiktigt i mikron ungefär 20 sek i taget), jordnötssmör, honung och kanel.
  • Mixa till en blank deg.
  • Ta ut degen i en bunke.
  • Tillsätt de rostade kärnorna och gojibären (vill du ha torka frukt, nötter eller annat smaksättning tillsätter du det också här) och blanda väl.
  • Platta till degen på ett bakplåtspapper, du bestämmer själv hur tjocka du vill ha dem.
  • Låt stelna i kylen i ca 30 min.
  • Skär dina bars i valfri storlek och förvara i burk med lock i kylskåpet.
 
Det här är ett helt perfekt mellanmål alla dagar i veckan. Fulla med massa gott är det bara att mumsa i sig dem! :)
 
Bakning, Recept | Bakboxen, Bakning, Bars, Himmelska bars, Nyttigt gott, recept | | 7 kommentarer |
Upp