Snabba frukostbröd

God morgon alla!
Idag måste jag få bjuda på detta recept på snabba frukostfrallor, jag älskar det! Det påminner ganska mycket om scones och är helt perfekt att slänga ihop direkt på morgonen när man vaknar eftersom det går så snabbt. Varför inte passa på att prova det redan nu till helgen? :)
 
Recept:
  • 5-10 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2½ dl vatten
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda ca 5 dl vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Blanda samman oljan och vattnet i en skål.
  • Häll vätskan över mjölblandningen och arbeta ihop till en kladdig men hanterbar deg. Skulle degen vara för kladdig (så att du inte ens kan forma brödet) så tillsätter du mer vetemjöl lite i taget tills du kan hantera och forma degen.
  • Rulla degen i vetemjöl (se till att du mjölar händerna också och att du har lite extra vetemjöl att lätt tillsätta då det är väldigt kladdigt!) och dela den i ca 10 delar (vill du ha lite större bröd gör du bara färre).
  • Forma delarna till den form du vill ha (jag har testat både avlånga bröd och runda bullar och både funkar väldigt bra.
  • Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Låt del svalna något innan du hugger in!
Hoppas ni alla får en trevlig helg! :)
Bakning, Bröd, Frukost | Bakning, Bröd, Frukost, Snabba frukostbröd, recept | | Kommentera |

Choklad!

Choklad, choklad, choklad! Idag är det chokladens dag. Hur är det med er, firar ni alla dessa olika temadagar? Själv har jag några som jag passar på att "fira" om det passar mig, mest för att det ger mig ännu en chans att baka, så även denna dag och vem gillar inte choklad?! :D
 
Så här har jag samlat ihop några smaskiga recept med choklad för er att baka. Själv tänker jag satsa på dessa Toffifee bites!
 
Chokladtårta
 
Hoppas ni får en fantastiskt trevlig helg allesammans! 
 
Bakning, Choklad, Recept | Chokladtårta, Toffifee, Toffifee bites, Vit chokladfudge | | Kommentera |

Kladdkaka med chokladmaräng

Hej på er!
Imorgon är det kladdkakans dag! Jag tänker tjuvstarta redan idag med att dela med mig av ett recept på en extra lyxig kladdkaka. Denna blir nämligen extra bra om du bakar kakan idag och gör klart det sista imorgon. Dessutom är det ju skönt att slippa vänta på att kakan ska svalna imorgon när man bara vill hugg in! :D
 
Recept:
  • 150 g smör
  • 50 g choklad (vilket choklad du vill, jag tog blockchoklad för det var det jag hade hemma)
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
Maräng, dag 2:
  • 4 st äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g choklad (samma här, ta en choklad du tycker om)
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar botten (den jag använde var 24 cm).
  • Lägg smöret och chokladen i en kastrull och smält på svag värme på spisen.
  • Rör ihop ägg, strösocker och farinsocker.
  • Sikta i alla de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop.
  • Tillsätt smörblandningen och rör till en klumpfri smet.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Tag ut och låt svalna, förvara i kylskåpet över natten.
Dag 2:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa upp äggvitorna och hälften av sockret till en fast maräng. Jag använder min hushållsassistent till detta och det tar ca 5-10 minuter.
  • Tillsätt sedan resten av sockret lite i taget under vispning.
  • Smält chokladen.
  • Häll den smälta chokladen i marängen.
  • Vänd runt ett par gånger och bred den sedan över den kylskåpskalla kladdkakan.
  • Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills marängen fått lite färg.
  • Sen är det bara att hugga in direkt!
Bakning, Choklad, Recept | Bakning, Kladdkaka, Kladdkaka med chokladmaräng, maräng | | Kommentera |
Upp