Granskott!

Hej allesammans!
 
Jag måste nog erkänna att jag fått granskott på hjärnan.
Går och skakar/rör i min granskottssirap varje dag och är nu inne på min andra satts med granskottslemonad.
Det är ju så gott! Väntar med förtjusning tills jag äntligen kan baka på min sirap! Åh jag har så mycket idéer så den kommer säkert inte räcka till alla! :D
 
Receptet på granskottssirapen hittar du här.
 
Bakning, Dryck, Nyttigt gott, Recept, Sirap | Dryck, Granskott, Granskottslemonad, Granskottssirap, Sirap, recept | | Kommentera |

Banana nut bread

Hej på er!
 
Hoppas allting är bra med er! Idag tänker jag dela med mig av ett av mina favoritrecept. När jag bakar den här så ger jag inte bort någonting, man skulle nog kunna säga att det här är det enda jag bakar som jag inte ger bort någonting av. Den här smäller jag i mig helt själv! :D
 
Den här varianten är SÅ god (än en gång cred till mister Roy Fares), men är man allergisk eller inte tycker om nötter så är det bara att ta bort dom eller byta ut mot andra nötter. Det kanske till och med går att byta ut mot solrosfrön? Oj, det måste jag verkligen testa någon gång! :)
 
Recept:
  • 240 g vetemjöl
  • 5 g bikarbonat
  • 3 g salt
  • 4 st (över)mogna bananer
  • 60 g valnötter
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 110 g farinsocker
  • 2 st ägg
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 170 grader.
  • Smörj en avlång bakform. Klä botten med bakplåtspapper och mjöla sidorna.
  • Mosa bananerna.
  • Hacka nötterna.
  • Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
  • Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke.
  • Vispa ned ett ägg i taget i smörblandningen.
  • Tillsätt bananerna, nötterna och de torra ingredienserna.
  • Rör ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min.
  • Provstickan ska vara torr när kakan är klar (ibland kan det ta lite längre tid beroende på hur stora bananerna är).
  • Låt kakan svalna i formen ca 10 min innan du stjälper upp den.
 
Bakning, Bröd, Mjuka kakor, Recept | Bakning, Banan, Banana nut bread, recept | | Kommentera |

Granskottslemonad

Hej på er!
 
Torsdag fast fredag, känns utomordentligt bra ;)
 
Idag kommer ännu ett tips på vad du kan göra med granskott. Här hos mig börjar det bli lite för sent för att plocka dom men jag frös in en del när jag plockade sist så nu är det bara att ta fram dom ur frysen igen! :)
 
Det här är första gången jag testar någonting likande. Det började faktiskt med ett tips från en kollega sen var jag bara tvungen att testa. Superenkel att göra och så himla god! Helt perfekt att dricka iskall en varm sommardag. Tog med mig lite till jobbet och det blev en riktig hitt! Så här kommer receptet:
 
Recept:
  • 4 dl granskott
  • ½ tsk vaniljessens
  • 1 st liten citron
  • 8 dl vatten
  • 1 dl flytande honung (går bra med vanlig också men se till att röra ut den ordentligt så att det inte blir en klump)
Gör så här:
  • Skölj granskotten ordentligt i ett durkslag och häll över i en värmetålig bunke.
  • Tillsätt vaniljessens och rivet citronskal.
  • Koka upp vattnet och slå det över granskotten. 
  • Låt stå i ca två timmar, gärna med lock.
  • Blanda i honungen och saften från citronen.
  • Mixa lätt med en stavmixer och sila sen lemonaden genom en finmaskig sil (se till att trycka ur all saft ur blandningen med hjälp av en sked).
  • Häll upp på flaska/burk och förvara i kylen.
 
Fyll ett glas med is och slå på granskottslemonaden, spä ut med lite vatten tills du fått en lagom stark smak.
Sen är det bara att njuta! :)
 
Dryck, Recept | Dryck, Granskott, Granskottslemonad, Lemonad, Nyttigt gott, recept | | En kommentar |
Upp