Hjortronsnittar

Hjortron!
Det var ju lite dåligt med hjortron i år måste jag säga men den som spar han har! Och jag hade ju en hel del i min frys!😄 Efter mitt förra recept på hjortronsylt kändes det som att jag behövde hitta på något av all sylt så därför blev det en variant på klassisk snittkaka. Riktigt god om jag får säga det själv och med en annorlunda twist passar den perfekt bland kakor och bullar på kalaset 😊
 
Recept:
  • 1½ dl strösocker
  • 250 g kallt tärnat smör
  • 2 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
Glasyr:
  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Ha socker och smör i en bunke och vispa ihop med en elvisp.
  • Vispa i ett ägg i taget.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Häll i de torra ingredienserna i den andra smeten.
  • Arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.
  • Lägg längderna på plåten med bakplåtspapper.
  • Gör en skåra i varje längd, jag använder mitt lillfinger, och fyll skårorna med hjortronsylten.
  • Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr medans du väntar.
  • Ta ut kakorna i ugnen.
  • Ringla över glasyren över kakorna längs med sylten.
  • Låt kakorna svalna lite och skär sedan upp dom.
 
Bakning, Kakor, Recept | Hjortron, Hjortronsnittar, Hjortronsylt, Kakor, Småkaka, Snittar | | Kommentera |
Upp