Chocolate chip cookies!

Riktigt ordentliga chocolate chip cookies med både mörk och vit choklad! En fantastisk smak (både på kakan och degen). Lätta och smidiga att baka och fantastiska att äta ;)
 
Vi kan väll säga att jag smakade en hel del av enbart degen, den var helt fantastisk! Vem kan motstå kakdeg? Jag kan tänka mig flera saker jag vill göra med den bara som den är. Tänk er den hemmagjorda glassen (recept här) med kakdeg bitar i? Låter ju helt fantastiskt! Det måste jag bara prova. Men först ska jag mumsa i mig alla dom här fantastiskt chokladiga kakorna :D
 
Recept:
  • 225g osaltat smör
  • 200g socker
  • 225g ljust muscovadosocker
  • 1 stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350g vetemjöl
  • 10g maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200g mörka chokladknappar (går att byta ut till lika stor mängd hackad choklad av den sort du tycker om)
  • 200g vita chokladknappar (går också att byta ut till lika stor mängd hackad choklad av den sort du tycker om)
  • 1 tsk havssalt 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Rör smör, socker och muscovadosocker tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter. 
  • Ha i det hela ägget och rör ordentligt.
  • Ha i äggulorna en och en och rör ordentligt mellan.
  • Tillsätt vaniljsockret och fortsätt röra tills det blir ordentligt luftigt, ca 2 minuter.
  • Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver och salt i en skål. 
  • Häll de torra ingredienserna i smör och socker smeten. Blanda allt ordentligt.
  • Tillsätt chokladknapparna och blanda väl (jag sparade några att ha på toppen efter att jag gräddat kakorna)
  • Skopa upp degen med en glasskopa och lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna, dom flyter ut. Har du ingen glasskopa går det utmärkt att rulla kulor för hand och lägga på plåten.
  • Strö lite havssalt på varje kaka.
  • Grädda mitt i ugnen 10-13 min.
  • När du tagit ut plåten ur ugnen kan du lägga på några extra chokladknappar på varje kaka. 
  • Låt svalna helt innan du hugger in!
Spar äggvitan du får över i det här receptet och gör mumsiga maränger (recept här). Att kunna ta reda på allt och inte få något spill är något jag älskar när jag bakar! :)
 
Det här är ett recept som ni bara måste testa, helt fantastiskt. Receptet är framtaget av Manuela Kjeilen i samarbete med Bakboxen. Och för er som älskar att baka och pröva nya recept, eller kanske för er som älskar att baka men aldrig vet vad ni ska baka, så kan jag verkligen rekommendera bakboxen. Supertrevliga recept, underbara köksredskap och riktigt bra råvaror! Men innan ni tar och klickar in er där så passa på att baka dom här fantastiska kakorna!
 
Ha en fortsatt trevlig tisdag allesammans!
 
Bakning, Kakor, Recept | Bakboxen, Bakning, Chocolate chip cookies, recept | | Kommentera |

Vaniljdrömmar

Trevlig lördag på er alla!
 
Idag tänker jag dela med mig av ett recept på drömmar. En riktig klassiker som aldrig blir omodern, de är ju så himla goda! Just de här drömmarna är gjorda med vanilj och jag har faktiskt också använd mitt hemgjorda vaniljsocker som jag gjorde i början på veckan. Receptet på det hittar du här.
 
Jag ska erkänna att jag och alla degar som liknar mördeg inte alls kommer överens. De blir ALLTID för torra liksom. När det står "rulla degen till två längder" i ett recept så faller min deg alltid sönder i smulor. Jag har testat allt! Jag skulle helt enkelt behöva gå en kurs i hur man handskas med mördeg. Så de här kakorna har jag faktiskt inte rullat utan snarare klämt ihop, men titta! De blev väldigt goda och ser ju helt okej ut ändå ;)
 
Recept:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl hemgjord vaniljsocker (går att byta ut mot en extra dl vanligt socker)
  • 2 tsk vaniljsocker (sånt som du köper på affären)
  • 1 dl olja (jag använde rapsolja)
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ca 4 dl vetemjöl
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Rör smör, socker och båda sorterna vaniljsocker till en smidig smet.
  • Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt röra.
  • Blanda hjorthornssaltet med lite av vetemjölet och rör sedan ned det i smeten.
  • Arbeta in resten av mjölet. Använd bara så pass mycket mjöl att degen blir fast och går ihop.
  • Dela degen i så många kakor du vill ha och rulla delarna till bollar (här klämmer jag alltid ihop mina eftersom att de inte går att rulla)
  • Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Kakorna ska börja spricka upp när de är färdiga
Ät och njut! Jag och sambon åt upp nästan alla kakorna direkt. Tvingade mig att spara några som jag slog in fint och gav bort.
Ha en fortsatt trevlig lördag på er alla :)
 
 
Bakning, Kakor, Recept | Bakning, Drömmar, Vanilj, Vaniljdrömmar, recept | | Kommentera |

Japanskt mjölkbröd igen!

Jaha då var det dags igen :D
Slut på bröd! Igen! Så det var bara att ställa sig och baka lite bröd (inte direkt för att jag lider av det ;) ) Den här gången blev det japanskt mjölkbröd. Det här är helt klart min favorit. Jag bara älskar det! Nu ska jag ta mig en skiva med smör på och bara njuta. Trevlig fredag på er alla! :)
 
Receptet på mitt japanska mjölkbröd hittar du här.
 
Bakning, Bröd | Bakning, Bröd, Japanskt mjölkbröd, recept | | Kommentera |
Upp