Klassiska semlor

Hej lördag!
Älskar lördagar, speciellt den här lördagen. Jag är ledig och vädret är helt otroligt. Klarblå himmel så långt ögat når och massor av sol! :D
Men nu kan vi väll verkligen säga att vi är inne i semmeltider? Semlor är ju så gott! Ska verkligen passa på att baka några den här helgen. Man måste ju ladda upp ordentligt inför tisdag ;) Här kommer mitt recept på klassiska semlor som är fyllda med mandelmassa och toppade med lättvispad grädde, MUMS! :)
Jag använder mitt grundrecept på semmelbullar till de här semlorna. Du hittar det receptet här.
Vaniljsockret jag använder till grädden är hemgjort och det hittar du här.
Recept:
- 2 st semmelbullar
- ca 40 g mandelmassa till två normalstora semlor (en riktig smaksak, ta så pass mycket att du själv tycker att det blir perfekt!)
- 1-2 tsk vaniljsocker
- ca 1 msk mjölk
Garnering:
- Florsocker
Gör så här:
- Skär ett trekantigt lock på semmelbullarna och gröp ut innanmätet.
- Riv mandelmassan och blanda med innanmätet från bullen i en liten skål. Använd en gaffel och tillsätt lite mjölk i taget tills du fått den konsistens du vill ha (Jag vill ha min lagom fast men lite klibbig. Också en smaksak, så ta den konsistensen du själv tycker bäst om).
- Fyll bullarna med mandelmassablandningen.
- Häll upp grädden, tillsätt vaniljsocker och vispa lätt.
- Spritsa eller klicka grädden på de fyllda bullarna.
- Lägg på locken och pudra med florsocker.
Hur äter du din semla? Jag äter alltid locket först och hugger sen in på resten av semlan :)


Vad gott med semlor.