Semmelbiskvi

God morgon mina vänner!
Måndag morgon och vi kickstartar igång veckan med en semmelbiskvi. Det här mina vänner, det här är heeeelt otroligt. Korsningen mellan en biskvi och en semla. Jag var lite osäker på om det verkligen kunde vara gott men kunde ändå inte släppa tanken när jag såg en variant av dom på Simona Munteans blogg😊
 
Och nu är jag såååå glad att jag gjorde det för dom är så otroligt otroligt goda att jag inte kan säga det tillräckligt många gånger. Min sambo har redan ätit hur många som helst och även mina kollegor hyllade dessa till skyarna. Så nu ställer jag mig i leden också för dom är fantastiska😍Ni måste testa, helt fantastiska!
 
Recept, botten:
  • 200 g mandelmassa
  • ½ dl socker
  • 1 st äggvita
  • ½ tsk kardemumma
Fyllning: 
  • ½ sats mandelmassa (recept här)
  • 3 dl grädde + ½ dl till mandelmassan
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ dl florsocker
Chokladskal:
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk neutral olja
  • ca ½ dl hackad mandel
  • ca 1 msk malen kardemumma
Gör så här, botten:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Riv mandelmassan och lägg i en bunke.
  • Tillsätt socker, äggvita och kardemumma.
  • Blanda ihop till en tjock smet.
  • Spritsa ut smeten på bakplåtspappret i lagom stora platta rundlar.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.
  • Låt svalna innan du lossnar dom från pappret. 
Fyllning:
  • Gör mandelmassan enligt anvisningarna.
  • Blanda ut med lite vispgrädde tills du får en lagom lös konsistens, ca ½ dl (det är inte jätteroligt att få en tjock klump med mandelmassa i munnen). 
  • Lägg en klick av den utblandade mandelmassan på varje botten.
  • Vispa resterande av grädden till hårda toppar.
  • Tillsätt kardemumman och florsockret.
  • Vispa lite till, tills allt har blandats ihop.
  • Spritsa kardemummagrädden i toppar runt mandelfyllningen.
  • Ställ biskvierna i frysen i ca 30 min.
Chokladskal:
  • Smält den vita chokladen i mikron eller i vattenbadet.
  • Tillsätt neutral olja och blanda.
  • Låt svalna till den är sval men fortfarande rinnande.
  • Doppa de frysta biskvierna i chokladen. 
  • Strö över den hackade mandeln och pudra med mald kardemumma.
  • Förvara i kylskåpet.
Recepti dé kommer från duktiga Simona Muntean. 
 
Bakning, Godbitar, Recept | Bakning, Biskvi, Recept, Semla, Semmelbiskvi, bakning, recept | |
Upp