Prinsessmuffins

Hej på er mina vänner!
Onsdag, mitt i veckan och muffinsdagen. Jag tar chansen att fira, det vet ni ju redan vid det här laget😉Så den här gången vill jag bjuda på en lite festligare muffins. Idén fick jag såklart av Camilla Hamid (igen ja jag vet) och det är även hon som tagit fram receptet på själva muffinsen medan fyllningarna är mina egna. Så passa på att fira muffinsdagen med dessa prinsessmuffins, hurra!😄
Recept, 12 st:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
Fyllning:
- 1-1½ dl vaniljkräm (recept hittar du här)
- 1-1½ dl blåbärssylt (jag använde blåbärssylten från det här receptet och det blev så gott!)
Montering och dekoration:
- ca 5 dl vispgrädde.
- ca 100 g marsipan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ställ muffinsformar i en muffinsplåt
- Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
- Blanda ägg och socker i en bunke.
- Vispa vitt och pösigt (sockerkristallerna ska inte kännas om du känner på smeten, då är den klar)
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Sila ned den torra blandningen i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken i det smälta smöret.
- Häll smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda samman allting väl.
- Fördela smeten i muffinsformarna, att fylla ca 2/3 blir oftast bra.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, provstickan ska vara torr när du tar ut muffinsen.
- Låt svalna helt.
Montering och dekorering:
- Skär ett litet håll i varje muffins.
- Lägg i en klick sylt i alla muffins, fyll ca halva hålet.
- Fyll upp resten av hålet med vaniljkräm.
- Vispa grädden ganska fast.
- Spackla alla muffins med lite av grädden (toppen räcker).
- Kavla ut marsipanen tunt, använd maizena när du kavlar.
- Stansa ut stora rundlar, jag hittade ringen till en hamburgerpress som jag använda mig av men ett glas eller liknande fungerar lika bra.
- Lägg dina marsipanlock över dina klädda muffins.
- Dekorera efter smak.
- Förvara i kylskåpet men äts samma dag, även om dom funkar dagen efter också men marsipanen blir ofta lite svettig då.


