Banankladdkaka

Hej mina vänner!
Lördag och veckorna bara springer iväg! Nu hoppas jag på lite värme snart så att jag kan få lite vårkänslor. Men undertiden jag väntar på värmen passar jag på att njuta av denna fantastiska banankladdkaka. Receptet är inspirerat av duktiga Camilla Hamid men jag har gjort min egen tvist på hennes recept och jag måste säga att jag tycker det blev en riktig hit. Därför är jag lite extra glad att jag har en bit kvar i frysen som jag kan mumsa på sen!😁
 
Recept:
  • 2 st mogna bananer
  • 225 g smör
  • 4 st ägg
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 150 g hackad mörk choklad/chokladknappar
Chokladganach:
  • 200 g hackad mjölkchoklad/chokladknappar
  • 2 dl vispgrädde
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och bröa en springform (ca 24 cm i diameter).
  • Mosa bananerna.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Blanda de mosade bananerna, smält smör, ägg, farinsocker, strösocker, vetemjöl och salt i en bunke.
  • Blanda ihop med en slickepott. 
  • Tillsätt chokladen och blanda.
  • Fördela smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min.
  • Låt svalna helt, gärna i kylskåpet under natten.
Chokladganach:
  • Häll chokladen i en skål.
  • Värm grädden i en kastrull.
  • Precis när grädden börjar koka tar du bort kastrullen från värmen.
  • Häll grädden över chokladen.
  • Vänta ett par minuter innan du rör försiktigt ihop till en slät kräm.
  • Vänta tills ganachen har svalnat och satt sig ordentligt.
  • Vispa sedan upp med en elvisp tills den är fluffig.
  • Spritsa ganachen på kladdkakan.
  • Servera med lättvispad grädde.
 
Bakning, Kladdkakor, Recept | Bakning, Banan, Banankladdkaka, Kladdkaka, Recept, bakning, recept | |
Upp