Snabba påskblondies

Godkväll på er!
Jag har haft lite påskledigt från bloggen och även om baksugt fanns där mest hela tiden så har det varit lite skönt också. Men nu är jag tillbaka och den här gången tänker jag att vi ska använda upp lite av det överblivna påskgodiset i denna maffiga snabbakade blondie😍
 
Recept:
  • 110 g smör
  • 100 g brunt farinsocker
  • 100 g strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 stort ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 nypor havssalt
  • 1 cup mm
  • 75 g chokladknappar/hackad choklad
  • 100 g chokladägg, hackade + några hela som garnering
  • ev. några nougatägg att toppa med.
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en bakform ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en medelstor kastrull, låt svalna lite innan du går i med resten av ingredienserna.
  • Tillsätt farinsocker, strösocker och vaniljextrakt och blanda.
  • Tillsätt ägget och blanda ordentligt.
  • Tillsätt vetemjöl och havssalt och blanda ihop.
  • Tillsätt den hackade chokladen och de hackade chokladäggen.
  • Blanda snabbt ihop.
  • Fördela smeten jämt i bakformen.
  • Garnera kakan med resten av chokladäggen och ev. några nougatägg (dessa delade jag längst med och lade snittytan ned i smeten).
  • Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna innan du skär upp den. 
 
Bakning, Choklad, Recept | Bakning, Blondies, Lätta påskblondies, Påsk, Påskblondie, Recept, bakning, recept | |
Upp