Chocolate Boob Cupcakes

Hej på er minna vänner!
Vi är nu inne i mitten av oktober. Oktober som är "den rosa månaden". Denna månad belyser vi den fruktansvärda sjukdomen cancer extra mycket. Bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor. Jag känner själv kvinnor som haft denna fruktansvärda sjukdom. Därför vill jag med dessa Chocolate Boob Cupcakes belysa hur viktigt det är för oss att kontrollera våra bröst och upptäcka denna sjukdom tidigt. Då ökar chanserna för en lyckad behandling och ett långt liv.
Detta blev ett extremt allvarligt inlägg men jag känner att vi verkligen måste belysa detta. Så baka dessa otroligt saftiga chokladmuffins med hallonfrosting, njut av smaken, lägg upp en bild på dina sociala medier och uppmana era nära och kära att kontrollera sina bröst. Så den här gången ber jag er inte bara att baka för att det är ett fantastiskt gott recept, den här gången ber jag er att baka för att rädda liv💕
Recept, ca 20 st:
- 165 g vetemjöl
- 200 g strösocker
- 60 g kakao
- 5 g bikarbonat
- 5 g bakpulver
- 5 g vaniljsocker
- 5 g salt
- 2 st rumsvarma ägg
- 175 g rumsvarm mjölk
- 90 g neutral olja (tex rapsolja)
- 150 g nybryggt varmt kaffe
- 150 g chokladknappar (eller hackad choklad)
Recept:
- 4 stora äggvitor
- 200 g strösocker
- 250 g rumsvarmts smör
- 150 g hallon
- eventuellt lite röd/rosa pastafärg
Dekoration:
- Geléhallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Ställ lite större muffinsformar i en muffinsplåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ihop ägg, mjölk och olja för hand i en annan bunke.
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en tjock, jämn smet.
- Rör ner kaffet i omgångar tills allt är i och du fått en tunn smet.
- Tillsätt chokladknapparna och blanda.
- Häll smeten i formarna, fyll ca 2 tredjedelar av formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Känn med en sticka så att dina muffins är helt genomgräddade, stickan ska var torr, jag lovar att dom blir saftiga ändå.
Hallonfrosting:
- Häll äggvitorna och sockret i en skål.
- Placera skålen över ett vattenbad och värm tills sockerkristallerna har smällt. Vispa försiktigt då och då.
- Ta bort skålen från värmen och vispa sedan i hushållsassistent till du har en vit, fluffig maräng som är helt sval.
- Tillsätt smöret lite i taget under vispning.
- När allt smör är i vispa i 3-5 minuter till (ingen panik om det ser ut som att den ska skära sig! För kall: värm lite lätt över vattenbadet igen. För varm: ställ den en snabbis i kylen)
- Kör hallonen till en puré i en mixer eller med en stavmixer.
- Sila purén genom en finmaskig sil, vi vill inte ha några hallonkärnor med.
- Tillsätt purén i marängen och vispa till en jämn frosting.
- Om du vill ha lite starkare färg kan du tillsätta lite pastafärg medans du vispar.
- Tillsätt smöret lite i taget under vispning.
- Låt gå ihop till en fin len frosting.
- Tycker du att frostingen är för lös lägger du den i kylen en liten stund, men var försiktig eftersom det är ganska mycket smör i så blir den väldigt hård och det tar en stund för den att tina igen.
Dekorera:
- Spritsa hallonfrostingen på chokladmuffinsen. Har du en stor rund tyll räcker det om du spritsar ut så att det täcker muffinsen helt annars kan du göra som jag gjorde och spritade ut frostingen och sedan tog jag en spatel och formade till dom.
- Placera ett geléhallon på toppen av varje muffin. Klart!





Läs mer om bröstcancer på cancerfondens hemsida. Ta nu hand om varandra❣