Hallonblondies med crumble

Hej på er!
Hallonpaj är väl fantastiskt. Blondies är ju också fantastiskt. Dessa blondies är verkligen det bästa av två världar. Hallonpaj + blondies = Hallonblondies med crumble eller Hallonpajblondies som Camilla Hamid kallar dom. Det var från henne jag fick den briljanta idéen så givetvis blev jag tvungen att göra en egen variant med mina egna recept.
Dessa tog verkligen slut direkt. En eftermiddagsfika med min familj och vipps var nästan alla borta. Jag lyckades smugla undan några till grabbarna på jobbet och dagen efter kom dom ner och behövde få veta vad det var för något. Det är bra betyg vill jag lova😉 Jag lovar ni kommer tycka lika mycket om dom när ni testar!😄
Recept:
- 165 g vit choklad + 35 g vit hackad choklad
- 80 g smör
- 110 g vetemjöl
- 5 g vaniljsocker
- 4 g salt
- 83 g rumstempererade ägg
- 45 g strösocker
Crumble:
- 38 g smör
- ½ dl strösocker
- ¾ dl havregryn
- ½ msk vaniljsocker
- ¼ dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Smör en fyrkantig form (ca 20x20cm) och täck botten med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen alt använd chokladknappar.
- Smält 165 g choklad och smöret tillsammans i en kastrull.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
- Vispa äggen fluffigt.
- Vispa ned sockret i äggsmeten.
- Rör ned chokladblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
- Häll smeten i formen.
- Tryck ned hallonen i smeten och strö över resten av den hackade chokladen.
Cruble och gräddning:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt alla de övriga ingredienserna i kastrullen och arbeta ihop till en smulig deg med en sked eller fingrarna.
- Strö crumble över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska nästan inte få någon färg alls och vara ordentligt kladdig.


