Champagnegelé

God kväll!
Sent om sides ska jag nu äntligen dela med mig av receptet på Champagnegelén som jag hade i tårtan på brunchen. Jag tycker själv att den här behåller ganska mycket av champagnesmaken och min favorit är att göra den på Prosecco! Gillar du champagne är detta något du måste testa! 😊
Recept:
  • 330 g socker
  • 2¼ dl champagne
  • 35 g flytande fruktpektin
Gör så här:
  • Häll socker och champagne i en kastrull.
  • Låt koka upp under omrörning.
  • Tillsätt pektinet och låt koka under 1 minut. Rör hela tiden.
  • Ta bort kastrullen från plattan.
  • Skumma av om det behövs och låt sedan svalna i kylskåpet tills den är kall och har tjocknat till en gelé.
Bakning, Recept, Tårtor | Baka utan ugn, Bakelser, Bakning, Champagnegelé, Gelé, Tårta, Tårtfyllning | |
Upp