Lillebrors favoriter

Hej på er! 
Har ni något recept som ni brukar baka ibland som är någon annans favorit? Min bror är nog den som har smakat på typ precis allt som jag har bakat, speciellt när jag bakade lite när jag var yngre. Förutom kladdkakan (som ibland nästan inte hann in i ugnen) så är dessa biskvier en klar favorit hos honom. Jag har testat att byta fyllning några gånger och även gjort Sarah Bernhardts men icke. Det ska vara dessa!😁
 
Denna gång bestämde jag mig för att göra dom i minivarianter. Det blir ju lite mer pill men det är det värt! Dom är ju så himla söta och så gör det absolut ingenting om man äter både 3 och 4 st😘
 
Recept:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
Fyllning:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 st äggula
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 tsk kakao
Dekoration:
  • 200 g choklad
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Riv mandelmassan och lägg i en skål.
  • Tillsätt äggvitan och blanda ihop till en smet.
  • Klicka ut smeten på bakplåtspappret med hjälp av två skedar eller försök att spritsa ut den.
  • Platta till bottnarna lite lätt med mjölade fingrar.
  • Grädda mitt i ugnen 10-12, dom ska börja få lite färg på kanterna. 
  • Lossa bottnarna försiktigt och låt dom svalna helt.
Fyllning:
  • Lägg alla ingredienserna i en bunke.
  • Rör ihop till en jämn smet.
  • Spritsa fyllningen på undersidan av bottnarna.
  • Ställ i frysen ca 60 minuter.
Dekoration:
  • Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  • Doppa biskvierna i den smälta chokladen. Mitt tips är att spetsa biskvien på en vass kniv (jag använder kniven i grillbesticken) och sedan doppa. Då får du fina kanter och slipper allt kladd. 
  • Ställ in i kylen tills de har stelnat helt. 
  • Förvara sedan i en låda med lock i kylen. Biskvier går bra att frysa också om det skulle bli några över.
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept❣
 
Bakning, Choklad, Godbitar, Recept | Bakning, Biskvi, Biskvier, Recept, bakning, recept | | Kommentera |
Upp