Fattiga riddare med färskostkräm, blåbär och sirap

Hej mina vänner!
Alltså finns det något bättre än en lång helgfrukost? Det är ju så skönt att först få sova ut och sedan ta tiden för en lång och god frukost. Bättre start än så blir det inte på helgen för mig. Och nu har vi ju en lite längre helg framför oss iom Valborg och första maj. Då tänker iaf jag passa på att ha minst en långfrukost😘
 
Fattiga Riddare eller French toast. Det här var faktiskt första gången som jag testade på att göra detta och jag vet helt ärligt inte om jag ens har ätit det förut men nu har jag! Och jo jag gillade ju det med och tror att ni kommer göra det också. Inte så himla bökigt att göra och det var ju väldigt gott så dessa får ni passa på att göra nu i helgen🤤 Receptet är skapat av en av mina bakgurusar Roy Fares och jodå, han har ju lyckas igen😉
 
Recept för två personer:
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker 
  • 1½ dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 8 skivor rostbröd
  • Smör till stekning
  • Socker att rulla i
  • Kanel att rulla i
Färskostkräm:
  • 100 g färskost
  • 2-3 msk florsocker
  • 1 tsk pressad citron
Garnering: 
  • Blåbär
  • Sirap
Gör så här:
  • Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och socker i en bunke.
  • Tillsätt mjölken lite i taget och blanda till en jämn smet utan klumpar.
  • Tillsätt äggen och blanda runt.
  • Dela brödskivorna i trianglar.
  • Blanda socker och kanel i en djuptallrik.
  • Doppa brödtrianglarna i smeten och stek i smör. Tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna.
  • Vänd de stekta brödskivorna i socker och kanelblandningen.
Färskostkräm:
  • Blanda alla ingredienserna till färskostkrämen i en bunke.
  • Vill du ha den lite sötare tar du den större mängden florsocker, vill du ha den lite mindre söt tar du lite mindre florsocker.
  • Rör ihop till en slät kräm.
  • Lägg upp dina fattiga riddare på en tallrik och toppa med färskostkrämen, blåbär och sirap. Servera direkt.
 
Bakning, Frukost, Recept | Brunch, Fattiga riddare, Fattiga riddare med färskostkräm, French Toast, Frukost | | Kommentera |
Upp