Chocolate Chip Easter Cookies

Hej mina vänner!
Här kommer mitt sista släpande "påsk-recept". Jag hade fortfarande lite påskgodis kvar i skåpet och bestämde mig därför för att slänga ihop ett gäng chocolate chip cookies med detta i. Dom blev helt fantatiska måste jag säga. Även sambon och hans pappa tyckte dom var himla goda och jag ska säga att jag redan nu planerar att baka dessa till nästa påsk. Jösses så goda dom blev!😍
 
Recept:
  • 225 g osaltat smör
  • 200 g socker
  • 225 g farinsocker
  • 1 stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350 g vetemjöl
  • 10 g maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g grovt hackade chokladägg
  • 50 g grovt hackade nougatägg (kan uteslutas)
  • 1 tsk havssalt 
Gör så här:
  • Rör smör, socker och farinsocker tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter. 
  • Ha i det hela ägget och rör ordentligt.
  • Ha i äggulorna en och en och rör ordentligt mellan.
  • Tillsätt vaniljsockret och fortsätt röra tills det blir ordentligt luftigt, ca 2 minuter.
  • Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver och salt i en skål. 
  • Häll de torra ingredienserna i smör- och sockersmeten. Blanda allt ordentligt.
  • Tillsätt de hackade chokladäggen.
  • Skopa upp degen med en glasskopa och lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper. Har du ingen glasskopa går det utmärkt att rulla kulor för hand och lägga på plåten.
  • Ställ plåten i kylskåpet i minst 30 min (över natten går även bra men då kan du behöva förlänga gräddningstiden med ett par minuter också).
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Sprid ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper, se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna, dom flyter ut. 
  • Strö lite havssalt på varje kaka.
  • Grädda mitt i ugnen 10-13 min.
  • Låt svalna helt innan du hugger in!
 
Bakning, Choklad, Kakor, Recept | Bakning, Recept, bakning, recept | | Kommentera |
Upp