Babyshower

Äntligen helg!
Det ska bli så otroligt skönt måste jag säga och nu har jag äntligen bilder på babyshowertårtan att visa er! Är inte Elefantbebisen söt?! 
 
För några veckor sedan fick jag förfrågan av en vän som skulle hålla i en babyshower om jag kunde göra en tårta. Jag var lite tveksam till en början eftersom jag aldrig hade gjort något liknande och hon visade ett exempel på en söt tårta med en elefant på. Jag hade aldrig modellerat förut. Tillslut tackade jag ändå ja och jag är så himla glad att jag gjorde det! Det var helt otroligt roligt och jag blev själv väldigt nöjd med resultatet!
 
Innan jag bestämde mig för utseendet blev det ganska mycket googlande men jag landade tillslut i att göra en egen stilrenare variant av den tårta som hon visat mig. Det enda kravet hon hade var att den skulle vara könsneutral. Jag hittade videor som visade både hur jag gjorde ballongerna och hur jag gjorde elefanten på nätet så dom länkarna hittar ni lite längre ner i inlägget. Det tog sin lilla tid innan jag äntligen var klar med tårtan men så himla roligt! Skulle hemskt gärna göra den igen för att jag blev så nöjd med resultatet :)
 
Jag använde mitt favoritrecept på chokladtårta till själva tårtan och sedan klädde jag den med sockerpasta som hade citronsmak. Och det ska sägas att jag inte gillar sockerpasta i vanliga fall för att jag tycker att den är för söt men den här var faktiskt god! Sockerpastan beställde jag från Tantfondant.
 
Receptet på själva tårtan hittar ni här.
 
Här är videon till elefanten.
 
Här är videon till ballongerna.
 
Bakning, Choklad, Modellering, Recept, Tårtor | BabyShower, Bakning, Modellering, Tårta, recept | | En kommentar |
Upp