Kanelbullekladdkaka

 
Äntligen måndag!
Eller? Jo eftersom det är måndag den 4 oktober så är det faktiskt äntligen måndag. Vem kan liksom inte bli glad för kanelbullens dag? Varma kanelbullar med massor av fyllning och ett glas kall mjölk kan ju vara bland det bästa som finns. 
 
Men sen är det ju det här med att det tar lite tid att baka kanelbullar. När man kommer hem från jobbet sliten och lite trött så kanske man prioriterar att laga sig lite mat framför att ställa sig och sätta igång med ett bullbak. Men varför välja. Jag bestämde mig för att testa Camilla Hamids recept på kanelbullekladdkaka och jösses ja så gott det var. Jag kan lova att även den största kanelbulleälskaren kommer att låta sig charmas av denna när tiden inte räcker till för att baka originalet😘
 
Recept:
  • 250 g smör
  • 3,5 dl socker + ½ dl socker
  • 1 msk kanel + 2 msk kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Pärlsocker till garnering
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 170 grader.
  • Smörj och mjöla en bakform.
  • Smält smöret på medelhög värme i en lite större kastrull (kastrullen ska kunna rymma hela smeten).
  • Tillsätt alla övriga ingredienser utom pärlsockret och blanda till en klumpfri smet.
  • Ta ca 1½ dl av smeten och ha över i en lite skål, tillsätt där ½ dl socker och 2 msk kanel.
  • Blanda samman och häll upp i en spritspåse.
  • Häll den ljusa smeten i bakformen. 
  • Ta smeten i spritspåsen och spritsa ett spiralmönster i den ljusa smeten.
  • Garnera med pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min.
  • Låt svalna och servera med vispad grädde.
 
Bakning, Bullar, Kladdkakor, Recept | Bakning, Bullar, Kanelbullar, Kanelbullekladdkaka, Kladdkaka, Recept, bakning, recept | |
Upp