Sockerbullar

Halloj på er!
Hur är det mer er alla? Jag hoppas ni njuter av sommaren oavsett om ni lediga eller om ni jobbar. Och oavsett om ni sitter på ett kontor eller om ni slappar i hängmattan så vill man ju gärna ha lite gott att fika på. Saft och bullar är en riktig sommarfavorit för mig. Så därför bjuder jag idag på ett recept på sockerbullar. Fantastiskt goda och passar helt perfekt till ett stort glas saft i solen😋
 
Recept:
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl + lite till utbakning
Fyllning:
  • 150 g rumsvarmt smör 
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
Pensling:
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
Gör så här:
  • Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  • Smula ned jästen i en bunke (jag använde bunken till bakmaskinen).
  • Tillsätt lite av mjölken och blanda ut jästen.
  • Tillsätt resten av mjölken, det rumsvarma smöret, strösockret och saltet.
  • Tillsätt mjölet lite i taget samtidigt som du knådar degen på låg hastighet i maskinen. 
  • Degen ska vara lite klibbig (ungefär som en post-it lapp) då är det lagom med mjöl.
  • Knåda degen ca 10-15 min (dubbel så lång tid för hand).
  • Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Rör under tiden ihop alla ingredienserna till fyllningen.
  • Klä ett par plåtar med bakplåtspapper.
  • Knåda degen på lätt mjölat bakbord.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel.
  • Fördela fyllningen jämnt över degen.
  • Vik degen långsida mot långsida.
  • Kavla lite lätt på den för att få bort luftbubblorna. 
  • Skär remsor, ca 1,5-2 cm breda.
  • Snurra remsorna till bullar och lägg på plåtarna.
  • Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225 grader medan bullarna jäser.
  • Grädda bullarna sen mitt i ugnen ca 8-10 min. 
  • Låt bullarna svalna på ett galler.
  • Smält smöret.
  • Pensla bullarna med smör och doppa i socker innan servering.
Receptet kommer från duktiga Fredriks Fika.
 
 
Bakning, Bullar, Recept | Bakning, Bullar, Recept, Sockerbullar, Vanilj, bakning, recept | | Kommentera |
Upp