Vit chokladfudge

Hallå hallå!
Hoppas ni har det bra så här en svinkall majdag! Kände att det var dags att köra ett riktigt smarrigt godisrecept nu! Jag bakar inte så ofta godis, kan man ens baka godis? Kanske något som man mer "gör"? Jaja, i alla fall så har jag slängt ihop lite godis! Den här fudgen är enkel att göra men riktigt riktigt smarrig kan jag lova! Och det blir ganska mycket så är vännerna snälla kanske man kan slänga åt dom en liten påse eller två också ;)
 
Det här receptet kommer från Bakboxen (hemsida här) och är framtaget av Manuela Kjeilen (hemsida här). I originalreceptet är det lakritsfudge men eftersom jag inte tycker om lakrist så är det här min egen tvist på receptet så det blev vit chokladfudge med vanilj istället. Blev supergott om du frågar mig! :D
 
Recept:
  • 400 g socker
  • 140 g flytande glykos
  • 2½ dl grädde
  • 70 g osaltat smör
  • ½-1 tsk vaniljpulver
  • 400 g hackad vit choklad
Gör så här:
  • Klä en form med bakplåtspapper, min form var ca 25x25cm. Med en mindre form blir bitarna högre och med en större blir de plattare. Jag tyckte mina fick en riktigt bra storlek!
  • Häll socker, glykos, grädde, smör och vaniljpulver i en kastrull.
  • Värm upp och låt det koka på medelhög värme tills det blir 113 grader.
  • Ta av kastrullen från spisen och tillsätt den hackade chokladen.
  • Rör tills all choklad har smällt och det är en len och fin smet.
  • Häll smeten i formen och låt den stå framme till dess att smeten har svalnat helt.
  • Ställ sedan in i kylen över natten.
  • Skär upp i bitar och förvara i kylskåpet (om du får några kvar!).
 
Bakning, Choklad, Godis, Julbak, Recept | Baka utan ugn, Bakboxen, Godis, Vanilj, Vit chokladfudge, recept | | Kommentera |
Upp