White Chocolate Chip Saffron Cookies

Hej mina vänner!
Dan före dopparedagen. Idag ska jag försöka att inte hetsa igenom allt jag tycker att jag "behöver göra" utan njuta av stunden istället. Den kan eventuellt bli ett bak eller två men jag tänker absolut inte stå i köket hela dagen, vi får se hur det går med det men nu har jag sagt det iaf😉
 
Dagens recept skapade jag samtidigt som jag gjorde gårdagens recept. Jag trodde nog att gårdagens recept skulle bli det som blev min favorit men jag måste nog säga att det blev dött lopp. För min sambo är dessa helt klart vinnarna av dom två. Så otroligt goda kakor som jag inte kan förstå att jag inte redan bakat i massor av år för de passar helt perfekt som julkakor😍
 
Nu skulle jag vilja önska er alla en riktigt god jul, det betyder allt för mig att ni läser mina recept och tycker om dom. Så tack, för att just du läser det här. Det betyder allt. God jul fina ni❣
 
Recept:
  • 225 g osaltat smör 
  • 3 tsk saffransextrakt
  • 425 g socker
  • 1 stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350 g vetemjöl
  • 10 g maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 400 g vita chokladknappar (går också att byta ut till lika stor mängd hackad choklad av den sort du tycker om)
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Blanda smör och saffransextrakt.
  • Rör smör och socker tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter, jag använder min bakmaskin med vinge.
  • Ha i det hela ägget och rör ordentligt.
  • Ha i äggulorna en och en och rör ordentligt mellan.
  • Tillsätt vaniljsockret och fortsätt röra tills det blir ordentligt luftigt, ca 2 minuter.
  • Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver och salt i en skål. 
  • Häll de torra ingredienserna i smörsmeten. Blanda tills det precis går ihop till en deg.
  • Tillsätt chokladknapparna och blanda snabbt ihop.
  • Skopa upp degen med en glasskopa och lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna, dom flyter ut. Har du ingen glasskopa går det utmärkt att rulla kulor för hand och lägga på plåten.
  • Ställ plåten i kylskåpet minst 30 min.
  • Grädda mitt i ugnen 10-13 min.
  • Låt svalna helt innan du hugger in!
Bakning, Julbak, Kakor, Recept | Bakning, Chocolate chip cookies, Julbak, Julkakor, Recept, bakning, recept | | Kommentera |
Upp