Presentation

Hej på er!
Nu är det så många nya som har börjat hitta in här att jag tyckte att det var på plats med en ny presentation. 
 
Mitt namn är alltså Helena, jag är 28 år och bor i en villa strax utanför Gävle tillsammans med min sambo och min sköldpadda. Mitt bakintresse väcktes på riktigt när jag efter tre års högskolestudier flyttade till en lägenhet med ett riktigt kök tillsammans med min sambo. Det började lite försiktigt med egna maränger, biskvier, lite kakor och bullar. Sedan har det bara eskalerat tills det nådde den grad att jag skaffade mig min bakblogg. Det var faktiskt Manuela Kjeilen från Passion for Baking som rådde mig att skaffa den här bloggen. Jag träffade henne på en bakmässa och vi pratade en stund. Vid det tillfället hade jag enbart en Instagram och lade ut allt jag bakade på den. Men efter Manuelas förslag funderade jag en hel del och tillslut kom det alltså att bli den här bloggen. 
 
Som liten bakade jag inte jättemycket. Det var då och då med farmor eller mormor, men vi kan väll säga att det årliga pepparkaksbaket hos farmor alltid var en höjdpunkt. När jag blev lite äldre kunde det bli kladdkaka, chokladbollar, sockerkaka, kanelbullar och biskvier. Idag bakar jag typ allt! Det enda jag inte riktigt har vågat mig på ännu är egen smördeg, men det kommer nog det med😊
 
Min absoluta favorit att baka är bullar men det hör nog ihop med att jag ÄLSKAR bullar! Skulle jag bara få välja ett enda bakverk att äta resten av livet så skulle det vara bullar. Apropå det så håller jag på med ett nytt bullrecept just nu som jag hoppas kunna släppa till er om någon vecka eller så😉
 
Förutom bullar så är det med skräckblandad förtjusning jag bakar tårtor på beställning. En hand full med födelsedagstårtor, en studenttårta och en bröllopstårta har jag hunnit med nu. Ni hittar de flesta under kategorin tårtor. I början skapade dessa beställningar ett kaos av prestationsångest och panik men ju fler jag har gjort desto mindre ångest har det blivit. Visst jag skulle fortfarande vilja sitta bredvid och fråga "är den god" när kunden väl skär upp tårtan och kanske testa själv så att det blev lagom mycket fyllning på varje lager. Men nu har jag ändå kommit till det stadiet att jag efter lämnade tårtor kan känna mig glad och nöjd och det är därför jag fortfarande tycker att det är kul att göra den här typen av tårtor.
 
Men det som är roligast med bloggen är ändå att jag kan baka så otroligt mycket blandat och sedan dessutom se er baka efter mina recept! Här är det allt från kakor och bullar till bröd, efterrätter och tårtor. Jag hoppas att ni ser min kärlek till bakning när ni scrollar igenom mina bilder och recept och ni ska veta att jag verkligen uppskattar varenda en av er som läser något av mina recept, gillar en bild på Instagram eller baka efter mitt recept. Ni är guld värde varenda en! Och eftersom jag skulle vilja tacka er var och en personligen men inte har möjlighet vill jag ändå säga TACK. Det här betyder så otroligt mycket för mig❤
 
Bakning | Bakning, Presentation, Whisk & Stir, bakning, whisk and stir | | Kommentera |
Upp