Cheescakesnittar

Hej på er!
Själva idéen till det här receptet fick jag från superduktiga Camilla Hamid på my kitchen stories som också har tagit fram receptet till själva cheesecakefyllningen. Receptet på själva kakdegen är samma som i mina kolasnittar😊 Och dessa är verkligen försvinnande goda mina vänner. Varken jag eller sambon kunde hålla oss och så fort jag sa att det var okej att äta för att jag hade fotat klart dom var dom slut samma kväll!😆
Recept:
- 50 g färskost
- ¼ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Kakdeg:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk bakpulver
- 2 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
- ¼ dl hallonsylt
Gör så här:
- Lägg färskosten i en skål och vispa den lite fluffig med en gaffel.
- Tillsätt socker och florsocker och blanda ihop försiktigt. Blanda inte för hårt eller för mycket för då blir smeten för lös.
- Ställ smeten i kylskåpet.
Kakdeg:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Rör smöret och sockret poröst med en träsked.
- Tillsätt vaniljsocker, sirap och bakpulvret.
- Blanda samman.
- Tillsätt sedan nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en hanterbar deg.
- Dela degen i två delar.
- Lägg upp på lätt mjölat bakbord och rulla ut till två längder.
- Flytta över längderna till den klädda plåten.
- Gör en grop längst med hela längden i båda längderna.
- Lägg i cheesecakefyllningen.
- Nyp ihop degen över fyllningen så gott det går. Mina längder hade lite hål här och där men det gjorde inte så mycket.
- Gör sedan en ny inte så djup grop över den gamla.
- Fyll den nya gropen med sylten.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna ett par minuter innan du skär snittarna.
- Låt svalna helt på plåten.

