Sega cookies med rabarber, vit choklad och kardemumma
Halloj på er!
Hur är det med er? Vi kan väll säga att den här sommaren varit långt ifrån något underverk. Först Covid och sedan ett inte helt perfekt väder på det. Den kommer inte gå till historien som världens bästa sommar, det kan vi vara så säkra på. Men då får man iaf passa på att baka!😉
Jag kör vidare på mitt rabarbertema. Denna gång är det cookies som står på agendan. Dessa sega rabarbercookies med vit choklad och kardemumma är svåra att bara ta en av!😝
Recept:
- 150 g rabarber
- 150 g rumsvarmt smör
- 110 g strösocker
- 110 g muscovadosocker
- 2 st rumsvarma ägg
- 1 tsk vaniljextrakt (vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker)
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 300 g vetemjöl
- 150 g hackad vit choklad/chokladknappar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 g vanlig ugn).
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Skär rabarberna i små bitar.
- Vispa smör, strösocker och muscovadosockret lite fluffigt, ca 2-3 minuter.
- Tillsätt ägg, vaniljextrakt och kardemumma och rör ihop (vispa inte).
- Blanda salt, bikarbonat och vetemjöl i en bunke.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smeten.
- Tillsätt rabarbern och den vita chokladen och blanda samman.
- Klicka ut 9 st kakor på plåten åt gången.
- Baka 9-10 min mitt i ugnen tills dom fått fin färg.