Rabarbermuffins med crumble

Hallojsan!
Jag vet inte riktigt hur ni gör men jag kör på rabarbersäsong hela sommaren! Jag tycker aldrig att dom blir träiga eller smakar annorlunda så jag kör på hela sommaren med mina rabarber recept!😊
 
Dessa varianter på mina favoritmuffins med rabarber blev verkligen en succe ska jag säga. Dom är försvinnande goda och enkla att baka. En fantastisk rabarbermuffins som man lägger urgoda smulpajssmulor på, hur kan det liksom inte bli gott? Det blev fantastiskt kan jag säga! Pröva själv så får du se😃
 
Recept, 12 st:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl rabarberpuré (Jag använder resterna från detta recept)
  • ½ dl mjölk
Crumble:
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1¾ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en muffinsplåt med formar alt. ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.
  • Vispa ihop smöret och sockret tills det har blivit vitt och poröst.
  • Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa lätt mellan gångerna.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en klumpfri smet.
  • Fördela smeten i formarna.
Cruble:
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt alla de övriga ingredienserna i kastrullen och arbeta ihop till en smulig deg med en sked.
  • Fördela smulorna över muffinsen
  • Grädda mitt i ugnen ca 18 min.
  • Låt svalna innan ni hugger in!
 
Bakning, Muffins, Recept | Bakning, Muffins, Rabarbermuffins, Rabarbermuffins med crumble, Recept, bakning, recept | |
Upp