Mazarinkaka med hallon

Hej hopp på er!
Tanken på den här kakan började redan för ett par månader sedan när det var mazarinens dag. Det fick tankarna att börja spinna och tillslut landade det i en mazarinkaka med hallon. Jag hade lite hallonpuré kvar sedan jag gjorde mördegstårtan med hallonmaräng (som förövrigt var helt fantasisk så har ni inte testat den ännu måste ni verkligen göra det!) som jag passade på att använda. Jag älskar verkligen när man kan använda upp allt när man bakar!
 
Recept:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 st ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl hallon (helst färska men annars väl avrunna och tinade frysta hallon)
  • ev några färska hallon som dekoration
Glasyr:
  • 1-2½ msk hallonpuré
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla ingredienserna till degen.
  • Blanda ihop till en deg.
  • Låt degen vila ca 30 min i kylskåpet.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar botten.
  • Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen
Fyllning:
  • Riv mandelmassa i en bunke.
  • Tillsätt smöret och rör ihop.
  • Blanda i äggen ett i taget medan du rör.
  • Blanda ihop mjölet med bakpulvret i en annan bunke.
  • Rör ner mjölblandningen i smeten.
  • Tillsätt hallonen och rör om lite försiktigt.
  • Häll upp smeten i formen.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  • Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett kakfat.
  • Låt kakan svalna helt.
Garnera:
  • Bred på ett tunt lager med hallonpuré på mandelfyllningen.
  • Rör ihop florsocker och vatten till en bredbar konsistens (blir det för lös tar du bara lite mer florsocker och för tjock lite mer vatten) Tänk på att hallonpurén också tillsätter lite extra vätska så ha hellre en lite för tjock glasyr än för lös.
  • Bred det över kakan, om glasyren blandar sig lite med hallonpurén så gör det inget, det blir bara lite extra fint. Dekorera eventuellt men några färska hallon.
Kakan går bra att frysa. Skär först upp den i bitar så kan du bara plocka fram en bit och tina sen när du blir sugen😊
Bakning, Godbitar, Mjuka kakor, Recept | Hallon, Hallonmazarinkaka, Mazarin, Mazariner, Mazarinkaka, Mazarinkaka med hallon | |
Upp