Delicatiobollar

Hej på er!
Imorgon är det chokladbollens dag så vad passar då bättre än att göra chokladbollarnas chokladboll, Delicatobollen!😍 Min första tanke var att det egentligen inte är så stor skillnad mellan en vanlig hederlig chokladboll och en delicatoboll men se där hade jag fel! Det är ju faktiskt väldigt stor skillnad både i smak och ingredienser/tillvägagångssätt. Men båda är ju fantastiskt goda! Vilken är er favorit? Den klassiska chokladbollen eller delicatobollen?
Recept, ca 20 st:
- 50 g mjölkchoklad
- 4 dl havregryn
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kaffe
- 200 g mörk choklad
- Kokos
Gör så här:
- Klä en bricka med bakplåtspapper.
- Smält mjölkchokladen och ställ åt sidan.
- Kör havregrynen till grovt mjöl i en mixer.
- Blanda smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa ihop tills det blir en fluffig smet.
- Tillsätt kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen.
- Rör ihop.
- Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut dina delicatobollar på bakplåtspappret.
- Ställ delicatobollarna i kylen i ca 30 min.
- Forma eventuellt till bollarna om du vill, ställ då in bollarna i kylen en stund till så att dom hinner bli riktigt kalla igen.
- Smält den mörka chokladen.
- Doppa de kalla bollarna i den smälta chokladen.
- Lägg tillbaka på bakplåtspappret och strö över lite kokos.



Receptet kommer från duktiga Fredriks Fika