Toffifeekakor

Hej mina vänner
I helgen nåddes jag av dom otroligt sorgliga nyheterna att Birgitta Rasmusson har lämnat oss. Hon var som ni säkert vet hela Sveriges kakdrottning och jag gissar att hon var en stor idol för många av oss i bakvärlden. Så detta recept tänker jag tillägna henne, hon älskade ju trotts allt småkakor💔
Idag bjuder jag på dessa otroligt goda toffifeekakor. Toffifee är en av mina många godisfavoriter och ja jag ska erkänna, dessa finns ofta i mitt godisskåp. Därför var det lite extra roligt att kunna baka med dom. Supergoda kakor som det slinker ner både en och två av till fikat😊
Recept:
- 4½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g rumsvarmt smör
- 24 st toffifee
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ha vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt smöret.
- Arbeta ihop tills degen precis gått ihop, överarbeta den inte.
- Dela degen i 24 delar.
- Rulla delarna till små bollar.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min.
- Direkt när du tar ut kakorna ur ugnen trycker du i en toffifee i varje kaka.
- Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.

