Banoffeepaj

Hej på er!
Glad fredag! Det ska verkligen bli skönt med lite helg måste jag säga. Vädret ser dessutom rätt trevligt ut så förhoppningsvis blir det lite ute tid i trädgården, efter att jag bakat såklart😉
Har ni ätit Banoffeepaj förut? Jag har ätit det vid flera tillfällen och tycker det är fantastiskt gott men ska erkänna att jag aldrig hade gjort det förut. Men nu har jag det! Denna gång blev det en laktosfri variant eftersom jag hade laktosfri dulce de leche hemma (receptet på den hittar ni här). Jag bytte även ut smöret och vispgrädden till laktosfri men såklart går det givetvis precis lika bra att göra med vanlig mjölk och smör. Snabbt, enkelt och SÅ gott!😊
Recept:
- 14 st digestivekex
- 100 g smör
- 3-4 st bananer
- 5 dl vispgrädde
- 3-4 dl dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)
Gör så här:
- Mixa kexen till smulor antingen i en matberedare eller krossa i en mortel.
- Smält smöret.
- Tillsätt kexsmulorna till det smälta smöret och blanda ordentligt.
- Tryck ut kexmassan i en pajform till ett jämt pajskal. Jag tryckte upp min på kanterna också men det går även bra med en platt botten.
- Ställ pajskalet i kylen medan du förbereder resten.
- Skiva bananerna i ca 0,5 mm tjocka skivor.
- Vispa grädden tills lösa toppar bildas.
- Fyll pajskalet med ett jämt lager av dulce de leche.
- Lägg de skivade bananerna ovanpå.
- Toppa med den vispade grädden.
- Hugg in direkt!


