Eget havremjöl
Hej på er!
Har ni bakat med havremjöl någon gång? Det hade inte jag heller för bara ett litet tag sen men nu när jag har testat funderade jag på om man inte kunde göra havremjöl själv och det gick ju alldeles utmärkt🙂
Havremjöl innehåller oftast mer protein än andra mjöl och är dessutom busenkelt att göra själv! Du behöver bara lite havregryn och en mixer så är det i stort sätt klart!😊 Havremjöl funkar både till matlagning och bakning av söta och salta degar. Så jag kan nog lova att det kommer fler recept med havremjöl här i framtiden.
Recept:
- 1 liter havregryn
Gör så här:
- Kör havregrynen på högsta hastighet i en mixer tills det blivit ett fint mjöl utan klumpar, ca 15 sekunder.
- Öppna mixern och titta efter klumpar, har mjölet klumpar kan du köra det lite till men kör inte mjölet allt för länge för då finns risken att det klumpar ihop sig av den orsaken.
- Häll upp i burk och förslut med lock.