Biskvier i långpanna

Hej på er alla!
Jag fortsätter på mitt inslagna spår med att baka i långpanna för det är ju så himla smidigt att man får mycket gott utan att det behöver allt för mycket arbete😉
 
Idag har turen kommit till min lillebrors favoriter nämligen biskvier (här hittar ni originalinlägget på dessa). Biskvier är ju lite pilligt att stå och göra, först bottnarna, sedan fyllningen och tillslut ska dom doppas i choklad och vid det laget har man ungefär 300 bunkar i slasken och choklad upp till armbågarna. Nej detta var ju helt otroligt enkelt och lika gott. Även lillebror godkände dom😄
 
Recept:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
Fyllning:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 tsk kakao
Dekoration:
  • 200 g choklad
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en form med bakplåtspapper (formen jag använda var ca 30x20 cm men vill man göra det i en riktig långpanna rekomenderar jag att man dubblar receptet).
  • Riv mandelmassan och lägg i en skål.
  • Tillsätt äggvitan och blanda ihop till en smet.
  • Häll smeten på bakplåten och fördela den jämnt. 
  • Platta till bottnen lite lätt med mjölade fingrar.
  • Grädda mitt i ugnen 10-12, den ska börja få lite färg på kanterna. 
  • Låt svalna helt.
Fyllning:
  • Lägg alla ingredienserna i en bunke.
  • Rör ihop till en jämn smet.
  • Häll fyllningen över den svala bottnen och sprit ut en jämnt.
  • Ställ i frysen ca 60 minuter.
Dekoration:
  • Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  • Låt svalna lite grann, bara så att den blir lite mer trögflytande.
  • Häll den smälta chokladen över fyllningen och sprid ut jämnt. Tips! Här kan du passa på att göra lite mönster med chokladen om du vill.
  • Ställ in i kylen tills de har stelnat helt. 
  • Skär i lagom stora bitar med en vass kniv.
  • Förvara sedan i en låda med lock i kylen. Biskvier går bra att frysa också om det skulle bli några över.
 
 
 
Bakning, Godbitar, Recept | Bakning, Biskvi, Biskvier, Biskvier i långpanna, I långpanna, Långpannebak, Recept, bakning, recept | |
Upp