Rädda skuren smörkräm

Hej på er!
Måndag kväll och jag vet inte riktigt hur det gick till, just nu känns det som att jag är inne i en riktig period av söndagar och måndagar. Veckans övriga dagar springer liksom bara förbi. Det är morgon och kväll hela tiden. Jösses vad jag längtar efter ljusare tider med längre "dagar".
I helgen hade jag ju ett mindre tårtmaraton. Det blev mycket bakning och lite sömn. Överlag gick det bra men alla dessa tre tårtor är på något vis klädda i någon typ av smörkräm. Jag är inte så förtjust i tanken på att bakverk ska smaka smör så jag gör nästan alltid mina med en bas av italiensk maräng men även dessa kan skära sig om man inte håller ett öga på temperaturen.
Så givetvis skar sig en av mina smörkrämer som jag skulle använda. Jag hade varken tid eller ingredienser att göra en ny och visste att det fanns något sätt att rädda den på så jag började googla utav bara ***! Det fanns massor med tips och jag vet också att bakpodden tagit upp detta i ett avsnitt men här nedan kommer tippset som fungerade perfekt för mig.
Om din smörkräm skär sig:
Ta en fjärdedel till en tredjedel av den skurna smörkrämen i en skål och värm den i mikron. Jag körde på full effekt i 30 sekunder tills den var flytande. Blanda tillbaka den smälta smörkrämen i den skurna smörkrämen. Blanda ordentligt men försitkigt. Detta kan behöva upprepas ett par gånger innan din kräm är helt perfekt men för mig räckte det men att jag smälte lite smörkräm en gång och att jag sedan rörde en stund. När du är nöjd och krämen har gått ihop igen finns en risk att du behöver vispa upp smörkrämen igen så att den blir fluffig men sedan är det bara att använda den igen.
Detta var det jag gjorde och sedan när jag skulle använda den var den helt perfekt igen, det räddade verkligen hela min bakhelg! Tack gode gud för alla smörkrämsgudar där ute!😍
