Snabba wienerbröd

Idag är det fredag och wienerbrödets dag, en helt perfekt kombo! Så jag passar på att bjuda på ett recept på snabba wienerbröd, dessa går så snabbt att du hinner slänga ihop dessa när du kommer hem från jobbet och ändå ha nygräddade wienerbröd till middagen😉
Recept, 2 st:
- 4 st plattor färdig fryst smördeg
- ca 1 dl vaniljkräm (antingen köper ni marsankräm eller så gör ni egen, recept här)
- ca 1 dl valfri sylt
Glasyr:
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 tsk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Tina den frysta smördegen en aning och kavla ut dom lite lätt.
- Flytta över wienerbröden till ugnsplåten.
- Vik flikarna mot mitten och tryck till så att de sitter fast.
- Lägg en klick med vaniljkräm och en klick med sylt på varje wienerbröd.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
- Ta ut och låt svalna lite.
Glasyr:
- Rör ihop florsockret och vattnet till en tjock glasyr. Börja med lite vatten och tillsätt sedan lite mer om du ser att det blir för lite. Sluta när du har en tjock fin glasyr som är trögflytande.
- Ringa över wienerbröden, är wienerbröden för varma finns det en risk att glasyren smälter så låt dom svalna innan du dekorerar.
Hugg in och njut!😍


