Napoleonbakelser

Idag har det varit Napoleonbakelsens dag och jag vill tipsa om denna snabbvariant på Napoleon som Jag slängde ihop till eftermiddags fikat. Med färdig smördeg som man kan köpa i frysdisken och marsankräm går dessa i ett riktigt naffs att slänga ihop! De syns att de är hembakta och de var rackarns goda vill jag lova😄
Recept, 2 st:
- 3 st färdiga frysta smördegsplattor
Fyllning:
- 1 dl marsankräm
- 2 dl grädde
Dekoration:
- 1-2 tsk röd vinbärsgelé
- 1 dl florsocker
- 0,5 tsk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Tina smördegen lätt och kavla ut plattorna en aning.
- Lägg plattorna på plåten och nagga dom ordentligt (mina blåste upp som ballonger ändå så jag fick trycka till dom lite när jag plockade ut dom).
- Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
- Låt svalna och dela sedan plattorna till två rektanglar.
Fyllning:
- Gör i ordning marsankrämen.
- Vispa grädden.
Montera:
- Lägg en av plattorna som botten.
- Spritsa vaniljkrämen på botten.
- Lägg på en botten till. Spritsa på ordentligt med grädde.
- Lägg på sista botten med den plana sidan uppåt.
- Gör iordning alla bakelserna på samma sätt.
Dekorera:
- Bred den röda vinbärsgelén på toppen av varje bakelse.
- Blanda samman florsocker och vatten till en tjock glasyr.
- Lägg lite glasyr ovanpå den röda vinbärsgelén på varje bakelse och sprid ut lite med en palett. Det gör inget att glasyren blandar sig med gelén, det brukar den göra.

