Chokladbollar med nutellakärna

Hej hopp på er allla!
Det här är en variant på chokladollar med kolagömma som jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången blir det som ni redan har listat ut med hjälp av rubriken nutella istället. Tillvägagångssättet är likandant som med kolagömman. Snabbt och gott när du vill ha en chokladboll men det där lilla extra.😍
 
Recept:
  • ca 1 dl nutella
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao 
  • 2-3 msk kaffe/mjölk/vatten
Gör så här:
  • Klicka ut nutellan på ett bakplåtspapper och ställ den i frysen i ca 20 min så att de blir ordentligt kall/fryst.
  • Skär smöret i små kuber och lägg det i en stor bunke.
  • Tillsätt havregryn, socker, vaniljsocker och kakao till smöret.
  • Tillsätt vätskan.
  • Arbeta ihop alla till en kladdig smet.
  • Ställ smeten i kylen ca 30 minuter.
  • Ta ut smeten, rulla till små bollar.
  • Platta till bollarna.
  • Lägg en klick dulce de leche i varje boll och nyp ihop igen.
  • Rulla bollarna i pärlsocker.
  • Ät bollarna kylskåpskalla, mums!😍
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept❤
Bakning, Choklad, Godbitar, Recept | Choklad, Chokladbollar, Chokladbollar med kolagömma, Nutella | |
Upp