Havreflarn

Hejsan hoppsan allesammans!
Förra veckan blev jag så glatt överaskad av några av mina kollegor. Två av killarna som jobbar i destilleriet stod och tisslade och tasslade och bad tillslut mig att baka lite havreflarn, deras köpta låda började tydligen ta slut och
hembakat var ju så mycket godare😉 Hur ska man kunna tacka nej till det? Givetvis blev jag superglad och kunde inte låta bli att baka lite åt dom!😍
Jag ska erkänna att jag aldrig förut gjort havreflarn så jag gjorde en testomgång samma kväll och tog med mig dagen efter. Dom fick godkänt så då slängde jag ihop en hel sats. Halva satsen fick vara neutral och halva fick bli dubbel
med smält choklad mellan. Och jag ska erkänna att dom blev faktiskt riktigt goda😉
Recept:
- 75 g smör
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 msk mjölk
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 krm bakpulver
- 50 g choklad (om du vill ha chokladflarn)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en smet.
- Låt smeten stå en stund att tjockna, ca 10-15 min.
- Klicka ut smeten på plåten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5-10 min eller tills flarnen blir lite mörkare i kanterna.
- Låt sedan flarnen svalna innan du tar loss dom från pappret.
- Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Du väljer själv vilken choklad du vill använda, ta en som du tycker är god. Jag körde med vanlig ljus choklad den här gången men nästa gång får det bli en mörkare variant.
- Lägg en klick choklad mellan två havreflarn.
- Låt stelna.


Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept🖤