Skumtomtefudge

Skumtomtens dag? Var det ens någon som visste att det fanns en sådan dag? Inte jag iaf! Men jag tänker ändå passa på att dela med mig av ett recept på skumtomtefudge (inspirationen hittade jag hos Jennys Matblogg). Det här var väldigt poppis förra året och i år har det ju dykt upp både det ena och det andra med skumtomte i men jag tycker nog det här räcker. Annars äter jag dom ändå helst precis som dom är :)
Recept:
- 14 st skumtomtar
- 2 dl socker
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 150 g vit choklad
Gör så här:
- Klä en form med bakplåtspapper. Jag tog en matlåda och tryckte ned mitt bakplåtspapper i och jag tyckte det blev lagom stora bitar av den. Tar du en större form får man plattare bitar och tar man en mindre får man större bitar.
- Klipp ned tomtarna i småbitar och lägg i en kastrull.
- Tillsätt socker, smör och grädden.
- Smält ned allt och låt sjuda under omrörning.
- När allting har smällt och blandats samman tar du bort kastrullen från plattan.
- Bryt i chokladen och rör till all choklad har smällt och smeten blivit alldeles blank.
- Häll ut i formen.
- Låt svalna i kylskåpet och skär sedan ut så stora bitar du vill ha.
Vill du ha din fudge lite extra festlig så kan du klippa en skumtomte i små bitar och strö över dina fudge innan den har stelnat, då får du lite gullig dekoration på toppen :)
