Glutenfri tårtbotten

Hej igen på er!
 
Bröllopstårtan som jag nämnde förut att jag bakat behövde vara glutenfri och det här var faktiskt första gången jag bakade en glutenfri tårta. Därför var jag givetvis tvungen att hitta ett bra recept för en glutenfri botten. Jag snubblade över ett receptet som verkade bra efter lite sökande men givetvis var jag tvungen att modifiera det lite så att det blev lite bättre ;) 
 
Recept:
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl glutenfri mjölmix (jag använde finax glutenfria mjölmix)
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en springform (ca 24cm) och mjöla den med potatismjöl.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tar ca 10-15 min. Den ska vispas ordentligt!
  • Blanda bakpulver, vaniljpulver, potatismjöl och den glutenfria mjölmixen i en annan bunke.
  • Häll mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt samman.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter (börjar den bli för mörk så lägg lite folie över).
  • Kontrollera med provsticka att bottnen är helt färdig när du tar ut den.
  • Låt svalna lite innan du stjälper upp bottnen och låt sedan svalna helt innan du fortsätter med ditt tårtbakande.
Det här receptet funkade väldigt bra för mig och bröllopstårtan hade lemoncurd som ena fyllningen och skivade jordgubbar och vispad grädde som den andra. Den var spacklad med grädde och klädd med marsipan. Det hade tydligen inte blivit så himla mycket kvar av den efter fikat och det är ju alltid ett gott tecken! :D
Bakning, Glutenfritt, Recept, Tårtor | Anslag, Glutenfri tårtbotten, Glutenfritt, Tårta, Tårtbotten, recept | |
Upp