Himmelska bars

Hej på er alla!
Hoppas ni har en fin dag. Idag tänkte jag tipsa om de här otroligt goda barsen (kan man ens böja det så?). De är gjorda utan vitt socker och mjöl och går under min kategori "nyttigt gott" (sen kan man alltid diskutera vad som är nyttigt egentligen men de här innehåller inget tillsatt socker och inte heller vanligt vetemjöl). Bra både för själen och kroppen ;)
 
Det här receptet fick jag i min allra första bakbox och är framtaget av Victoria Andersson. Jag har gjort det ett par gången men också passat på att modifiera det lite efter vad jag haft hemma. Ibland har jag bytt ut solroskärnorna och pumpakärnor mot andra frön och ibland har jag haft i nötter. Oftast har jag bytt ut bovetekross mot mixade havregryn eftersom det tydligen är lite svårt att hitta bovetekross i affärerna hos mig. Men det här är alltid grundreceptet jag utgår ifrån oavsett vad jag sedan känner för att experimentera med ;)
 
Recept:
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2½ dl bovetekross (kan bytas ut mot samma mängd havregryn som du mixar till ett grovt mjöl)
  • 12 st torkade, urkärnade dadlar
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk honung
  • 1 msk kanel
  • 1½ dl gojibär
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rosta solroskärnorna och pumpakärnorna mitt i ugnen i ca 5 min mitt i ugnen, se till så att de inte bränns.
  • Ta ut kärnorna och låt de svalna medan du gör själva "degen".
  • Kör bovetekrosset (eller havregrynen) tillsammans med dadlarna i en mixer/matberedare. Mixa tills dadlarna är ordentligt mixade, det kan ta en stund och ibland kan du behöva skrapa kanterna med en slickepott ett par gånger innan du blir nöjd.
  • Tillsätt kokosolja (flytande, använder du en fast typ kan du smälta den försiktigt i mikron ungefär 20 sek i taget), jordnötssmör, honung och kanel.
  • Mixa till en blank deg.
  • Ta ut degen i en bunke.
  • Tillsätt de rostade kärnorna och gojibären (vill du ha torka frukt, nötter eller annat smaksättning tillsätter du det också här) och blanda väl.
  • Platta till degen på ett bakplåtspapper, du bestämmer själv hur tjocka du vill ha dem.
  • Låt stelna i kylen i ca 30 min.
  • Skär dina bars i valfri storlek och förvara i burk med lock i kylskåpet.
 
Det här är ett helt perfekt mellanmål alla dagar i veckan. Fulla med massa gott är det bara att mumsa i sig dem! :)
 
Bakning, Recept | Bakboxen, Bakning, Bars, Himmelska bars, Nyttigt gott, recept | |
#1 - - Netti Starby:

Mums vilket smarrigt tips! <3

Svar: Ja, dom var verkligen supergoda! :)
Whisk and Stir

#2 - - Linda:

Måste prova

Svar: Åh vad roligt! :)
Whisk and Stir

#3 - - My:

Det ser så gott ut, måste pröva

Svar: Dom blev väldigt goda, vad roligt! :)
Whisk and Stir

#4 - - Carolin:

Så gott :D

Svar: Ja det var dom! :D
Whisk and Stir

#5 - - Jenny:

Receptet är sparat :)
Ska absolut testa detta, tack för tipset!

Svar: Vad roligt, tack själv! :D
Whisk and Stir

#6 - - Yasmine:

Ohh mums ska testa ditt recept, tack för tipset!

Svar: Vad roligt, hoppas du gillar dom lika mycket som jag! Tack själv! :D
Whisk and Stir

#7 - - Jenneli :

Detta måste jag verkligen prova! :)

Svar: Vad roligt! :)
Whisk and Stir

Upp