Tips för maränger

 

Hej!

Här kommer lite tips och trix som man kan ha nytta av när det kommer till maränger. Maränger är ganska känsliga men vet man bara vilka fallgropar man ska undvika så är de busenkelt att slänga ihop :)

Tips.

  • Jag använder mig alltid av en rostfri bunke eller en glasbunke då dessa är lättare att få helt rena. Plastbunkar blir lätt repade i botten och i reporna kan det fastna fett. Maräng är ganska känsligt och blir förstörd av fett.
  • Vill du vara extra säker på att bunken är ren kan du dela en citron och svepa med den på insidan av bunken för att få bort eventuella fettrester. 
  • Jag använder en hushållsassistent när jag vispar maräng men det funkar också med elvisp om man har lite tålamod då det kan ta några minuter extra :)
  • Att ha i ett par droppar citron i marängen hjälper marängen att styvna men smakar inte någonting. 
  • Jag använder pastafärg när jag färgar mina maränger för att de inte tillsätter någon vätska i smeten.
  • Vill du färga dina maränger med hushållsfärg så var försiktig och ta bara några droppar i taget för att inte förstöra smeten.
  • Ugnars temperatur kan vara ganska varierande och det bästa är om du känner din egna ugn. Då vet du om du kanske behöver reglera gräddningstiden eller graderna en aning.
  • Är du osäker på om marängerna är helt klara går det alltid att provsmaka en eller ett par ;) 

Hoppas ni fick lite nya tips och trix som ni kan ha nytta av i er bakning! / XOXO Whisk and Stir

 
 
 
Bakning, Tips | Bakning, Tips, maräng, maränger | |
Upp